Wie is Martine?

Martine is zangeres en theatermaakster en bij KLM bekend als zingende stewardess.

Zodra ze kon kruipen kon ze ook zingen en op haar achtste begon ze met gitaar spelen. Inmiddels is ze 40 jaar, maar het kind in haarzelf is ze nooit verloren.

Martine is veelzijdig en uniek in verbinding. Met haar stem, humor en kwetsbaarheid raakt en inspireert ze velen op haar eigen unieke manier. Vaak wordt ze een zingende engel genoemd.

Na haar afstuderen (HBO Vrijetijdsmanagement) was Martine van plan om een jaartje te gaan vliegen om zich daarna volledig aan haar creatieve talenten te wijden.

Vliegen bleek echter zo verslavend dat ze het nog steeds combineert met haar werk als zangeres, theatermaakster, FLY coach, gidsactrice, kinderoppas en eventmanager.

Vliegen, Zingen, Spelen

Martine vliegt bij de KLM. Al 15 jaar. En ze zingt. Op grote hoogte, want bij elke vlucht reizen haar gitaar of ukelele mee en bezorgt ze passagiers de trip van hun leven. Jarig zijn in de lucht is een buitenkans met haar aan boord. Daarnaast neemt ze voor Wings of Support koffers vol spullen mee naar derde wereldlanden, waar ze kinderprojecten bezoekt en ook optredens doet. 

Bij KLM heeft ze verschillende events georganiseerd. En ze heeft opgetreden tijdens 100 jaar KLM in de lucht. Samen met gepensioneerd gezagvoerder en theatermaker Hans Nordsiek heeft ze een theatertour in Ghana gedaan langs verschillende scholen, weeshuizen en projecten voor daklozen.

Martine zingt op feesten, bruiloften en (kinder)uitvaarten, ze verscheen in diverse theaterproducties en was ‘zingende’ serveerster in een restaurant. 

Martine heeft verschillende uniforms en outfits in de kast om het evenement, het feest, (afscheids)ceremonie op gepaste wijze sfeer te geven. In overleg kunnen de mogelijkheden besproken worden. 

Martine vliegt graag (letterlijk en figuurlijk) naar je toe voor een live optreden (ook social distancing proof), maar ook zijn er online mogelijkheden zoals via Zoom, gepersonaliseerde videoberichten of op YouTube. 

Kijk dit leuke filmpje: MartineZingt in het vliegtuig!

Theatermaakster

Martines alter ego Mar10Air heeft een
eigen kindervoorstelling ‘Droomreis’. Haar droom is deze voorstelling op vele scholen en theaters te spelen en kinderen groot en klein te inspireren hun eigen droom te volgen en talenten te ontwikkelen.

Droomreis

In deze muzikale reis langs verschillende continenten en culturen, worden kinderen uitgenodigd in een wereld van dromen en verbeelding. 

Nog voor de voorstelling begint, krijgen de jonge reizigers een paspoort waarin zij hun gegevens, inclusief vingerafdruk en pasfoto, mogen invullen. 

Bij het inchecken heet stewardess Mar10Air de kleine reizigers welkom en wijst de kleine reizigers de juiste plaats. 

Zit iedereen klaar? Uiteraard moeten er nog  de veiligheidsvoorschriften worden doorgenomen! Riemen vast, zwemvesten check, en hoe werken zuurstofmaskers als de druk wegvalt?

Mar10Air begeleidt de kinderen in een
zeer interactieve ‘vlucht’ naar Amerika, Azië, Europa, Afrika, Australië en Zuid-Amerika, maar vooral naar het land waar dromen nog bestaan! Dit hele reizende feest met leuke kinderliedjes die de kleine reizigers al snel hard kunnen meezingen. 

FLY coach

Als FLY-coach MAR10Air gaat Martine naar het voortgezet onderwijs om het thema seksualiteit en wetenschap op een grappige, interactieve, laagdrempelige en toch ook serieuze manier bespreekbaar te maken.

FLY staat hierbij voor First Love Yourself en gaat over het belang van zelfliefde, grenzen aangeven. Als stewardess weet ze dat dit niet overal in de wereld makkelijk is en is Martine open over haar blunders op liefdesgebied, waar ze inmiddels om kan lachen, maar ook veel liefdesverdriet heeft veroorzaakt. 

Ze heeft jarenlang ‘de liefde’ bestudeerd, talloze boeken gelezen, seminars bezocht. Ze neemt de groep mee in hele reis naar binnen met bijpassend liedjes.

Gidsactrice

Als gecertificeerd gids kan Martine rondleidingen geven door Amsterdam. 

Dit is ook mogelijk als gids-actrice. Martine (en collega’s) begeleidt mensen door Amsterdam op een interactieve manier.

Ze vertelt en/of zingt de geschiedenis van de Amsterdamse hoofdstad vanuit diverse rollen, zoals een non, een 17-eeuwese dame van lichte zeden, de vrouw van Rembrandt, Sjaan Jordaan of koningin Maxima. 

Neem vooral contact op voor meer informatie over de diverse mogelijkheden qua acteren en rondleidingen in diverse thema’s en bijpassende acteertypes. 

Ideaal voor bedrijfsuitjes, familiedagen en/of vrijgezellenfeesten. 

Kinderen

Martine heeft een groot hart voor kinderen.

Op vrijwillige basis werkt Martine mee voor Stichting Hoogvliegers en zingt ook voor zieke kinderen in het ziekenhuis.

Voor Wings of Support neemt Martine regelmatig koffers mee naar diverse kinderprojecten en treedt ze daar ook op om een lach op de gezichten te toveren. 

Martine heeft in verschillende theaterproducties voor kinderen gespeeld. Ze speelde een gastrol in de tv-serie van Dirk Scheele, samen met Joes Boonen.

Kinderen vinden haar geweldig als oppas, ze houdt ervan met zingen, dansen & knutselen lekker creatief bezig te zijn en te focussen op het talent van kinderen.

Event organisatie

Martine heeft na haar HBO-opleiding Vrijetijdsmanagement veel ervaring opgedaan in het organiseren van diverse evenementen. 

In 2011 besloot Martine deeltijd te gaan vliegen om ook haar eigen bedrijf Stam Events op te richten. 

Zo heeft ze voor KLM diverse evenementen georganiseerd, diverse projecten gedraaid voor Happy Company en Free Your Mind Events. De laatste jaren focust Martine zich met name op evenementen in de luchtvaartindustrie.  

Sinds Corona organiseert ze met Stam Events online Concert@home via social media of Zoom. Ze staat te trappelen om weer in het echt of op veilige afstand te zingen.

Scroll naar top